• 2015-06-17 21:39:57(Acum 9 ani)
  • Categorie - Dulciuri
  • Commentarii 1
  • Vizualizari 45910
  • Print

 Sunt vreo 6 luni, de cand n-am mai mancat ciocolata din comert. Una din preferatele mele era Schogetten Trilogi, parca asa se numea, cu ciocolata:neagra, alba si cu lapte.  Am facut-o cu o ocazie speciala, si mi-am dorit sa arata asa, mai de gala...;-) E la fel de simpla, ca reteta mea de baza.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: Ciocolata neagra - o masura carob/cacao - o masura ulei cocos de calitate - 1/2 masura indulcitor, eu am pus miere de Salcam Ciocolata alba - o masura faina cocos - o masura ulei cocos -1/2 masura indulcitor natural - un vf cutit vanilie Bio, e minunata marca pe care o folosesc Ciocolata cu lapte - 90% din masura faina de cocos - 10% din masura carob/cacao - o masura ulei de cocos - 1/2 masura indulcitor natural

Mod de preparare: E foarte simplu.  O masura = o cantitate care poate fi, o cana, o ceasca, o ....ce vreti voi. Topiti uleiul de cocos, intr-un vas cu apa calda, dupa care amestecati cu putere, toate ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn. Pentru o omogenizare completa, e indicat sa folositi un robot. La ciocolata cu "lapte"recomand sa amestecati separat intr-un vas, carobul cu faina de cocos. Am folosit forme pentru mini torturi. Prima ciocolata pusa, a fost cea neagra, apoi cea alba, pentru a obtine un contrast intre culori, iar la sfarsit am adaugat si ciocolata cu lapte. Dupa ce puneti in forma primul strat, duceti la frigider, sau congelator, pana se intareste. Urmatorul strat se pune peste.....si tot asa. Pentru miere de salcam, abia recoltata, dintr-o zona de deal, cu poluare 0, va astept pe privat!!! Un kg 35 lei. O aduc chiar eu in Bucuresti si Ploiesti. O sa va placa!!!!  

Comentarii

Pare ceva deosebit! Merita încercata reteta, nu am vazut nimic care sa nu o încadreze la capitolul mâncare sanatoasa...




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete