Avocado a devenit un aliment foarte utilizat in bucataria mea. Il consum simplu, in sosuri, deserturi simple, insa pana acum nu-i testasem minunata cremozitate intr-un tort.
Am folosit un super aliment, despre care specialistii spun, pe langa nenumaratele beneficii pentru organism, ca ar fi o sursa de proteina mai buna decat carnea.
Are proprietati de detoxifiere, va dati seama, sa va rasfatati cu o felie din acest tort, si pe deasupra mai este si o adevarata binecuvantatre pentru organism. Daca ati incercat deja tortuletele mele, ati observat deja, ca au un grad de dificultate foarte mic.
Nu exista riscuri, comparativ cu cele pe care le coaceti la cuptor. Aici adaptezi usor reteta, e chiar simplu de remediat o greseala, adaugand o lingura de tarate daca e prea subtire compozitia, sau o lingura de indulcitor daca nu-i suficient de dulce.
Sa trecem la treaba!!!
Pentru reteta de azi aveti nevoie de:
Blatul
- o cana nuci romanesti
- 1/2 cana fulgi ovaz
- 2 linguri ulei de cocos
- un pumn de curmale
- putina apa, sau lapte vegetal daca e cazul
Crema de vanilie
- 400g caju hidratat peste noapte
- 1/2 lingurita vanilie bio
- 4 linguri ulei de cocos
- 2-3 linguri tarate psyllium
- 4-5 linguri indulcitor natural
Crema de Avocado
- 3 avocado
- 4-5 linguri de ulei cocos
- 1/2 lingurita vanilie bio, puteti adauga mai mult in functie de gust
- 4 linguri tarate psyllium
- 4 linguri indulcitor natural
Glazura
- 2 linguri indulcitor
- 1 de cacao Bio
- 2 ulei de cocos
- putin lapte de cocos
Mod de preparare:
Puneti in robotul cu Lama S, cana cu nuci, ovazul, indulcitorul si uleiul de cocos. Mixati fara sa exagerati, deoarece dorim sa pastram "crocanteala"nucilor. Daca iese prea uscat, adaugat o lingura de apa/lapte vegetal. Puneti totul in recipientul pentru torturi.
Atentie! Forma nu trebuie sa depaseasca 22cm in diametru!!! Curatati robotul, si treceti la crema de vanilie. Puneti toate ingredientele mentionate mai sus. Blenduiti-le pana compozitia devine cremoasa. Adaugati totul in forma peste blat, niveland usor cu o o spatula de silicon. Puneti totul la congelator 2 ore.
Apoi, spalati, curatati avocado si ii puneti in robot impreuna cu uleiul de cocos, vanilia, taratele psyllium si indulcitorul. Asezati si aceasta crema peste cea de vanilie si lasati la congelator peste noapte. Glazura o fac dimineata si ornez tortuletul. Peste am adaugat si fulgi de migdale.
Am observat in timp, ca daca mixezi mai mult crema se pastreaza mai "legata", si atunci pe loc, dar si dupa ce il scoti din congelator. Am facut aceasta minunatie cu un robot de 800w.
Daca aveti intrebari sau nevoie de "asistenta", va astept cu drag!!!
Pofta buna!!!
Moderator
Daniela Popa
Multumesc Sorina!!!Fac totul cu pasiune!!! In plus, Vegan Life ma reprezinta in totalitate!! Nu sunt o fotografa excelenta, dar se vede ce trebuie!Moderator
Daniela Popa
Buna Mirela!!! Nu pare, chiar e sanatos!! Nu contine gluten, zahar, sau alte produse nesanatoase. In cazul de fata, taratele Psyllium leaga compozitie, ne convine sa devina gelatinoasa. Nu uita, nu avem oua sau alte produse care incheaga. Daca nu-ti plac, nu le pune!!! Mai ales daca il mancati repede. La mine a ramas pana seara o bucata in frigider, si nu s-a mai topit. O zi buna!!! Daca mai ai intrebari, iti raspund cu drag!!!Moderator
Daniela Popa
Buna Nicoleta!!! Nu mai mult de 2 zile!!!Iti poti achizitiona o forma si mai mica, se gasesc la Metro, si faci cantitate de 2 ori mai mica. O zi minunata!!! Multumesc pt vizita!!!Moderator
Daniela Popa
Buna Adina!!! Multumesc din suflet, pt aprecieri si pt vizita!!! In realitate verdele e mai pronuntat, mai frumos....nu sunt o fotografa chiar asa buna!!! O zi minunata!!!Moderator
Buna Carmen!!! Multumesc din suflet pentru frumoasele cuvinte!!! Eu le-am pus, deoarece mancam tortul in 2 zile, in acest fel ramane in picioare pana e papat. Taratele leaga si ingroasa, deoarece absorb lichIdele din compozitie. Nu sunt necesare 100%, poti pune putin agar agar (o 1/2 lingurita).
Sunt foarte bune la digestie, dar nici vorba de laxative. Poate daca mananci 5 kg de mere, 2 de prune si 2 l de bere pe langa, combinate cu 2 lingurite de tarate.
Spor la bucatarit!!!
Moderator
Multumesc Antoaneta!!! Fac totul cu drag, stii asta!!!Ma misc cam incet, dar sigur!!!Te imbratisez cu drag!!!!