Daca va este pofta de ciocolata, dar vreti sa evitati zaharul, am o reteta minunata. Sotul meu cere mereu ceva dulce. Asa ca i-am indeplinit dorinta.
Aveti nevoie de:
- o cana pudra roscove(carob)
- o cana ulei cocos
- o jumatate de cana indulcitor natural, eu am pus miere
optional
- 20 g de merisoare, goji, stafide (ce va place)
- 1/2 cana caju
- 1/2 cana nuca romaneasca
Mod de preparare:
E atat de simplu!!! Topiti uleiul de cocos, punandu-l intr-un vas cu apa fierbinte. Intr-un bol mai mare, puneti cana cu pudra de roscove, indulcitorul si uleiul. Amestecati foarte bine, cu ajutorul unei linguri de lemn. Dupa aceea, macinati foarte putin nuca si cajuul;de preferat, sa ramana bucati mai mari.
Adaugati nuca, cajuul si fructele deshidratate, si amestecati foarte bine. Dupa, puneti continutul bolului intr-un vas special, si il bagati la frigider pana se intareste. Dureaza foarte putin, depinde de cantitate....daca folositi forme de bomboane, cred ca intr-o ora, maxim 2 e gata!!!
Am terminat!! A fost simplu, nu??? Daca aveti forme speciale pentru bomboane, sunt perfecte!!! E pur si simplu delicioasa!!! Pofta buna!!
Like paginii Cuvinte cu lumina!!!
Moderator
Daniela Popa
Buna Diana!!! Eu am facut-o de vreo 7 ori, n-au fost probleme. Incearca sa le amesteci cu ajutorul unui robot. In mod sigur se vor omogeniza toate ingredientele mai bine. Nu am folosit forme de batoane. Am pus compozitia intr-o tava de lut cu interior de ceramica, mai mica. Ciocolata e taiata batonase de mine. Dar spune, cum a iesit la gust??? O zi minunata!! Si multa sanatate!!! Daca vrei sa-mi pui intrebari, cu mare placere!!!Moderator
Daniela Popa
Buna!!! Uleiul de cocos e absolut necesar. Daca nu ai, poti folosi Ulei de palmier. Spor la gatit!!