Ciupercile sunt considerate "carnea vegetala". Din punctul de vedere al valorilor nutritive, ciupercile se pot compara cu alimente de baza. Beneficii:intaresc imunitatea, sunt energizante, remineralizante si contin foarte multi antioxidanti. Reteta de azi este foarte simpla.
Aveti nevoie de:
- o caserola medie de ciuperci
-o ceapa mare
- un dovlecel mic
- 2 morcovi
- un ardei gras rosu
- ulei vegetal
- sare
- o legatura de patrunjel
Taiati marunt ceapa, morcovul si puneti-le intr-o cratita cu doua linguri de ulei si 2 de apa. Dupa 7-10 minute, adaugati ardeiul si dovlecelul. Intre timp, intr-un wok, puneti o lingura ulei vegetal si ciupercile pe care le-ati taiat in bucati maricele. Nu le lasati mai mult de 10 minute.
Dupa le adaugati peste legumele din cratita. Lasati 5-7 minute sa se imprieteneasca aromele, dupa care puteti adauga sarea si patrunjelul taiat.
Intr-un timp foarte scurt, obtinem o mancare sanatoasa si delicioasa!!! Pofta buna!!