Descriere

Pentru ca primesc des pe privat, astfel de intrebari, m-am hotarat sa scriu un articol cu acest subiect, destul de important in ziua de azi.

Ce mai mancam si noi, daca toate alimentele sunt pline, fie de hormoni, fie de faimoasele E-uri...???

Indiferent de stilul de viata ales, sunt alimente care nu trebuie sa lipseasca din gospodaria oamenilor care se hranesc cat mai corect, si respecta cateva principii elementare de nutritie.

O sa fac o lista, pentru a fi mai usor vizualizata si retinuta:

- fructe si legume, de preferat de sezon

- cereale integrale

- uleiuri presate la rece:ulei masline, cocos, samburi de struguri, floarea soarelui

- faina integrala:secara, ovaz, cocos

- zahar nerafinat

- miere, sirop de agave, de artar.....eu prefer mierea CLAR

- quinoa

- chia

- mei

- orez brun

- seminte de in, canepa

- nuci romanesti, caju, migdale, ....

- ceaiuri:verde, sunatoase, galbenele (vrac, nu pliculete)...

- fasole boabe

- naut

- linte

Group of beans and lentils

- paste integrale

- ghimbir proaspat

Pentru dulciuri homemade:ulei de cocos, vanilie bio, faina (intergrala, de cocos, de migdale), oleaginoase, in special caju, karob, cacao alcalina, agar agar, zahar brun, de cocos, fructe congelate ( de preferat chiar de voi, inca din momentul in care se coc), oua de tara, lapte de la tara.....sunt foarte multe, dar acestea imi par mai importante.

Fructele si legumele

Acum e sezonul cireselor, visinelor, caiselor, capsunilor si zmeurei....cand vad postari cu papaya, mi se zbarleste parul in cap.

Dumnezeule, de ce trebuie sa dam averi pe alea, cand suntem in plin sezon de fructe autohtone, pietele sunt pline pana la refuz, si unii dintre noi, cumparam in continuare, papaya, mango, mandarine.....care sunt si mai scumpe, si gust Yoc.

Corect ar fi sa ne hranim cu ce ne ofera natura, in prezent.

Primavara:urzici, loboda, leurda, salata verde, ridichii de primavara...etc

Vara:capsuni, cirese, caise, piersici, zmeura, visine, pepene, prune, fructe de padure....rosii, castraveti, cartofi noi, ceapa verde, salata..etc

Toamna:mere, pere, struguri.....radacinoase

Iarna:radacinoase, citrice, banane, mere, pere, oleaginoase.

Foarte important!

Evitati, sau eliminati definitiv, esentele si zaharul vanilat, toate sunt 100% chimice, de sinteza, n-au nimic natural in ele...si sunt extrem de toxice pentru organism.

Cremele si acele "prafuri prajituri"( gen Musuroi de cartita, sau briosele de la Dr. Q) nopeste care adaugi doar lapte, si gata minunea, sunt balast pentru organism......

Faimoasele supe instant, la fel, contin doar E-ri. Eu personal le-am incercat, si imi placeau destul de mult, dar am inteles ca mai bine imi fac o supa de galuste care e gata in 3/4 de ora.

Delicatul si faimoasele cubulete concentrat, sunt si ele pline de E-ri....mai mult de atat, au un gust artificial.....eu personal, de cand sunt casatorita, si gatesc, n-am folosit niciodata.

Toate mancarurile au acelasi gust, dupa ce folosesti Delicat( nu merita d mare :lol:) . Zau!!wink

Faina alba, se foloseste foarte des in bucatarie, insa ea poate fii inlocuita cu succes, de sora ei faina integrala, care este mult mai sanatoasa. In plus eu fac Chec de ani de zile, doar cu faina integrala, nu iese extrapufos, dar gustul e perfect.

Cu siguranta, mai sunt cateva pe care le-am sarit, daca imi amintesc le adaug.wink

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate

Ultimele sfaturi