• Acum 2 ani
  • © Cuvinte cu lumina
  • Categorie - Dieta si nutritie
  • Comentarii 0
  • Vizualizari 1539

Descriere

 Dupa o iarna in care am dus lipsa de trufandale, natura binefacatoare ne ofera o varietate de verdeturi, menite sa ne ajute sa detoxifiem organismul.

Urzica

Are recomandari variate si este considerata a fi pe langa aliment, si un pretios medicament. Stimuleaza secretiile gastrice, intestinale si pancreatice. Are continut ridicat de clorofila si fier. Accelereaza producerea de hematii si este de un real folos in anemii. Frunzele foarte tinere se oparesc si se pot consuma sub forma de salata impreuna cu frunzele de papadie si salata verde, cu putin ulei si lamaie. Se poate face si suc. La un pahar de 250 ml, o mana zdravana de urzici proaspete. Se poate lasa la uscat, ca mai tarziu sa facem ceai/infuzie. Se beau 2-3 cani pe zi.

Leurda

Am auzit de ea, abia acum 3 ani, dar mi-a captat atentia foarte repede. Imi place s-o combin cu urzicile sau spanacul. Principala actiune terapeutica a plantei este aceea de a fluidiza  sangele. Pe langa aceasta are un efect remarcabil asupra sistemului nervos, inlaturand cu succes depresia si starile de agitatie. Leurda sporeste capacitatea de memorare si concentrare!!!

Spanacul

Este un excelent remineralizant, laxativ si depurativ, un antianemic excelent si favorizeaza cresterea la copii. Se consuma crud, sau gatit. Se evita incalzirea in exces, deoarece isi pierde minunatele calitati nutritive.

Loboda

Este o planta diuretic-depurativa, remineralizanta si vitaminizanta. Este recomandata in afectiuni ale ficatului, rinichilor si ginecologice. Se consuma in smoothi-uri, ciorbe si tocanite( loboda scazuta cu ceapa verde si marar.

Stevia e una din preferatele mele, o consum sub forma de ciorbita, cu mult orez, fara paine. Are continut ridicat de vitamina C, calciu, potasiu, fier si magneziu.

Bucurati-va de ele!!  

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate

Ultimele sfaturi