• 2016-03-25 12:36:00(Acum 8 ani)
  • Categorie - Bucatarie Vegana
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 4526
  • Print

Imi place sa fac alegeri Sanatoase!!! Si sa ii indrum, pe cei care isi doresc din suflet, sa mearga pe aceasta cale.

Incerc sa vin cu retete noi, combinatii care de care mai inedite. In general, preparatele mele, au tendinta de a inlatura monotonia din farfurie. A avea grija, in ceea ce priveste hrana, nu inseamna, a manca doar salata. Bucataria Sanatoasa e mult mai complexa. Dar sa lasam acest subiect, pentru mai tarziu, si sa vedem de ce avem nevoie pentru aceasta reteta.

Ingrediente:

- 4 cartofi mari, cu forma cat mai sferica, nu aplatizati;

- 7-10 ciupercute;

- 3 cepe mici;

- 2 linguri de hrisca, pe care o lasati de seara la hidratat;

- o lingurita de seminte de in macinate, vor lega umplutura;

- 1-2 lingurite de cimbru;

- sare si piper dupa gust;

- curcuma si ulei pentru ungerea cartofilor;

- Patrunjel pentru decor;

Mod de preparare:

Incepem cu spalarea si curatarea cepei si a ciupercilor, Le taiem bucatele mici, apoi le tragem la tigaie cu putin ulei si o lingura de apa. Deoarece hrisca hidratata nu necesita fierbere, o adaugati in tigaie, impreuna cu cimbrul, sarea si piperul. Toata "operatiunea"dureaza mai putin de 15 minute.

Luati tigaia de pe foc, si o lasati macar 20 minute, linistita, cu un capac pus. Aromele se imprietenesc, si gustul va fi de milioane.

Intre timp, curatati cartofii, ii scobiti cu ajutorul unui cutit. Puneti la fiert apa, in jur de 1-2 L, si in momentul in care observati ca a inceput sa fiarba, puneti cu grija cartofii. Ai mei, au stat in cratita in jur de 10 minute, dar nu pot aprecia cu certitudine perioada, deoarece eu fac totul "din ochi". Cand sunt aproape fierti, ii scoateti cu mare grija, si ii umpleti cu celelalte ingrediente.

La final, ii ungeti cu turmernic si un pic de ulei, apoi fuguta in cuptor, pentru 10-15 minute.

Cantitatea de ingrediente, ajunge pentru 2 persoane, desi eu as fi papat tot. Imi era teribil de foame, ei erau atat de calzi si aratosi...salata arata atata de bine!!!!

Daca nu va place hrisca, sub nici o forma, folositi:mei, quinoa, orez. Nici eu nu-s mare fan, dar combinata, fie cu ceva dulce, fie cu niste condimente, e tare buna.

In plus, e Sanatoasa si o sursa  de proteina vegetala (are 14.1g /100).

O zi minunata!!! Va astept in fiecare zi pe pagina Cuvinte cu Lumina si pe Bucataria Vegana.

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete