• 2016-03-23 11:40:00(Acum 2 ani)
  • Categorie - Supe si ciorbe
  • Commentarii 2
  • Vizualizari 5054
  • Print

Supa crema de linte este una din preferatele mele. Daca am lintea hidratata, in maxim o ora e gata. Imi pregatesc crutoanele si o pap, de fiecare data, cu mare placere.

Sunt convinsa ca ati mai incercat-o, dar reteta mea e cea mai simpla si cea mai gustoasa!

Aveti nevoie de:

- o cana si 1/2 de linte

- un ardei rosu

- un morcov mare

- in jur de 3 L si 1/2 apa.

- o lingurita de chimen

- sare dupa gust

Mod de preparare:

Se lasa lintea la hidratat peste noapte, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa proaspata. Are nevoie de 30-40 minute pentru a fierbe complet.

La vreo 15 minute dupa ce ati pus lintea la fiert, adaugati morcovul, taiat bucati mari. La putin timp dupa si ardeiul.

Nu uitati sarea si chimenul, ele vor fi puse la final. Lasati oala pe aragaz, macar 30 minute, dupa ce inchideti focul, chimenul se va imprieteni nu restul ingredientelor.

Daca au trecut cele 30 minute, pregatiti blenderul vertical si mixati bine, pana totul devine cremos. 

Va recomand sa folositi unul din inox, nu din acela de plastic, ....la temperaturi mari, plasticul devine toxic.

Aceasta minunata supa, merge perfect cu niste crutane.

Atentie!

Daca iese prea grosuta, puneti apa calduta peste, putin cate putin, pana cand va avea consistenta dorita!

Am folosit un robot de 800W.

Pentru intrebari, va astept pe pagina Cuvinte cu Lumina sau pe Bucataria Vegana!

O zi divina!

 

 

Comentarii

Geniala supa! Tocmai am pus in practica ideea si urmeaza pate-ul vegetal din naut si ciuperci. Multa sanatate si inspiratie!

Moderator

Multumesc!!! Ma bucur ca v-a placut!!

Sa-mi zici daca iti place pate-ul!!!

Zi divina!




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete