Prajiturile cu nuca sunt preferatele sotului meu. Faptul ca e cremoasa si crocanta in acelasi timp, i-a adus multi admiratori.

E prima mea prajitura classica. De obicei fac deserturi Raw Vegan, pentru ca imi par mai simple. Chiar sunt mai simpte. Dar nici la aceasta prajitura n-am avut bataie de cap.

Poate faptul ca eram deja familiarizata cu prajituricile, m-a ajutat sa adaptez, in asa fel incat sa iasa ceva, pentru ca am luat-o dintr-o revista. Putine detalii, cantitati necorespunzatoare. 

De obicei, in retetele mele dau detalii, de la ce robot recomand, pana la marimea tavii.

Pana la urma am reusit, si mi-a iesit aceasta delicatesa aleasa, pe placul familiei mele.

Ingrediente:

Pentru aluat:

 -100g unt

- 250 g faina integrala sau alba

- 100g zahar 

- un ou

Pentru crema de nuca:

-150 g zahar

- 200 g nuci maruntite

- o cutiuta smantana pentru frisca

Pentru glazura;

- 150 g ciocolata

- 100 g unt

Eu am folosit unt gras (80% grasime), faina integrala si zahar brut.

Mod de preparare:

Amesteci zaharul cu oul, bine, bine, pana nu se mai simt atat de clar cristalele, apoi separat amesteci faina cu untul moale.  Framanti foarte bine, toate ingredientele, apoi il imparti ( aluatul) in 2 bucati egale si il dai la frigider o ora.

Intre timp, pui zaharul intr-o tigaie, cand incepe sa se topeasca, adaugi nuca macina peste. Mai lasi putin, si pui si smantana. Dupa ce da in clocot opresti focul. 

Scoti aluatul din frigider, il lasi sa se inmoaie putin, pentru a putea fi manevrat.

Cu ajutorul unui sucitor, faci 2 foi pe care le pui intr-o tava tapetata cu unt. Eu am folosit o tava cu diametru de 22 cm, din aceea cu fund detasabil. Am pus crema intre ele, apoi a mers la cuptor la foc mic 40 minute.

O scoti, o lasi sa se raceasca si faci glazura.

Glazura

Topesti ciocolata in baie de aburi, adaugi untul moale si amesteci pana se omogenizeaza.

O torni peste prajiturica deja racita, si gata.

Pofta buna!!!

Zi minunata!!

 

 

 

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete