Aperitivul de Azi are o poveste veche si foarte frumoasa. Este o reteta de a bunicii mele. O pregatea de Paste sau de Craciun, cu mare placere. Eu am modificat-o putin, in functie de preferintele familiei mele.
Ingrediente:
Aluat
Umplutura:
Mod de preparare:
Aluatul:
Prima data preparati maiaua, din cele 7 g drojdie, pe care le puneti intr-un bol cu o lingura de faiana si apa calduta.
Cat timp creste, cerneti faina. Dupa ce a crescut maiaua, adaugati-o peste faina si apa.
Framantati bine, apoi asezati castronul cu aluat, intr-un loc cald.
Umplutura:
Intre timp fierbeti legumele. Din cartofi, lapte, ulei si sare pregatiti un piure cremos.
Dupa ce s-au fiert legumele, taiati morcovii cubulete, apoi in amestecati cu restul legumelor si piureul de cartofi. Nu uitati sarea si verdeata!
Din aluat, pregati o foaie mare pe care o intindeti cu ajutorul uui sucitor.
O asezati cu grija, intr-o tava de cozonac ( a mea are 20-25cm lungime). Incercati sa-I dati un aspect cat mai placut. Eu i-am pus stelute, facute din aluat.
Merge la cuptor pentru aproximativ o ora si 1/2 la foc mic. O scoateti cand a inceput sa se rumeneasca.
Pentru culoare, l-am dat cu o combinatie de ulei de masline cu usturoi si o lingurita de curcuma!!!
NU-l scoateti din tava cald. Trebuie sa fie rece, pentru ca altfel se face bucatele.