• 2015-12-15 11:50:00(Acum 9 ani)
  • Categorie - Bucatarie Vegana
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 50868
  • Print

Aperitivul de Azi are o poveste veche si foarte frumoasa. Este o reteta de a bunicii mele. O pregatea de Paste sau de Craciun, cu mare placere. Eu am modificat-o putin, in functie de preferintele familiei mele.

Ingrediente:

Aluat

  • 2 cani faina
  • O ½cana apa
  •  Sare
  • 2 linguri ulei
  • Un plic drojdie uscata (7 g)

Umplutura:

  • 3 morcovi medii
  • 4 cartofi medii
  • 200 g mazare
  • O ½cutie porumb
  • O legatura ceapa verde
  • 20 ml ulei
  • 30 ml lapte vegetal ( soia, migdale)
  • Sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Aluatul:

Prima data preparati maiaua, din cele 7 g drojdie, pe care le puneti intr-un bol cu o lingura de faiana si apa calduta.

Cat timp creste, cerneti  faina. Dupa ce a crescut maiaua, adaugati-o peste faina si apa.

Framantati  bine, apoi asezati castronul cu aluat,  intr-un loc cald.

 

Umplutura:

Intre timp fierbeti legumele. Din cartofi, lapte, ulei si sare pregatiti un piure cremos.

Dupa ce s-au fiert legumele, taiati morcovii cubulete, apoi in amestecati cu restul legumelor si piureul de cartofi. Nu uitati sarea si verdeata!

Din aluat, pregati o foaie mare pe care o intindeti cu ajutorul uui sucitor.

O asezati cu grija, intr-o tava de cozonac ( a mea are 20-25cm lungime). Incercati sa-I dati un aspect cat mai placut. Eu i-am pus stelute, facute din aluat.

Merge la cuptor pentru aproximativ o ora si 1/2 la foc mic. O scoateti cand a inceput sa se rumeneasca.

Pentru culoare, l-am dat cu o combinatie de ulei de masline cu usturoi si o lingurita de curcuma!!!

NU-l scoateti din tava cald. Trebuie sa fie rece, pentru ca altfel se face bucatele.

 

 

 

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete