• 2016-08-11 14:17:00(Acum 1 ani)
  • Categorie - Dulciuri
  • Commentarii 11
  • Vizualizari 51197
  • Print

Pentru ca am devenit din ce in ce mai atenta cu ce mananc, am cautat o varianta sanatoasa, la batoanele proteice, care iti dau si energie, dar ajuta si masa musculara.

Fac de 2 ori pe saptamana, diverse combinatii, care de care mai deliciose. Nici nu se compara cu ce gasesti prin comert, unele au atat de mult zahar, ca mi se lipesc dintii de ele.

Nu glumesc!wink

In momentele in care te simti lipsiti de energie, vin ca o binecuvantare!!! Dupa sala, abia astept sa ajung la ele!!!

Reteta e Raw Vegan daca ai deshidratator. Eu am avut unul mic, era vai de el, dar sper ca in vara sa ne luam unul incapator si eficient.

Aveti nevoie de:

- o cana fulgi de ovaz;

- 2 banane foarte coapte, pentru legarea compozitiei, dar si ca indulcitor;

- 50g fructe deshidratate (merisoare, agrise, caise, ce doriti voi);

- 50g curmale, din care faceti un sos dulce, prin hidratarea, apoi blenduirea acestora;

- 100g Pudra seminte dovleac ( dovleacul are o cantitate mare de proteina vegetala);

- 70g seminte de canepa (muuuulta proteina)

- o ceasca (100ml) ulei de cocos, eu il folosesc pe cel de la Republica Bio

- 50g grame nuci;

Mod de preparare:

Aveti nevoie de un bol, in care puneti Pudra de dovleac si semintele de canepa.

Taiati bucatele mici, smochinele, pasati cu o furculita bananele, apoi adaugati fulgii de ovaz.

Pregatiti sosul de curmale, pe care il adaugati peste restul compozitiei. La final puneti nucile, fara a le sfarama, doar taiati-le sau rupetile in 2 cu mana.

Amestecati bine, cu o lingura, sau cu mainile, dupa care puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt..

Daca aveti deshidratator folositi-l, daca nu puneti tava la cuptor, pe treapta cea mai mica, cam o ora.

Daca iese prea uscata si nu se leaga, adugati cateva linguri cu apa.

Sosul de curmale:

Peste cele 50 g curmale, adaugati apa, in asa fel incat sa treaca peste cu aproximativ un cm.

Lasati-le min 3 ore, sau peste noapte. Scurgeti apa, daca mai e cazul, si blenduiti compozitia pana devine cremoasa.

Puteti folosi, orice indulcitor doriti (zahar sirop de agave, porumn...), dar nu e nevoie.wink

Pot sta si cateva zile la frigider, fara sa se altereze. 

Uitati ce frumos s-a legat, de la bananute!!!

Va astept pe pagina Cuvinte cu Lumina, cu retete, sfaturi despre sanatate si articole interesante!!! 

Like paginii Cuvinte cu Lumina!!!

Zi minunata!!

 

 

 

Comentarii

Foarte bine arata, dar si foarte sanatoasa varianta de hrana pentru oricine ,mai ale in post.Multumesc ,voi incerca sa-mi prepar si eu !

Moderator

Cu drag!! Ma bucur ca retetele mele Sanatoase, va plac, din ce in ce mai mult!!

Wow,o reteta pe care o cautam

Moderator

Ma bucur!!!heart

Am citit reteta si mi se pare super interesanta...dar nu stiu cum pot obtine pulberea de seminte de dovleac?o fi bine dak pun semintele in blender?habar n-am,zic si eu.....

Moderator

Multumesc!!! Pudra o gasesti la Magazinul naturist, dar o poti face si acasa. E fix acelasi lucru. Vor iesi la fel de bine!!!heart

Buna. Ești principala mea sursa de retete noi.Toate sunt delicioase!

Moderator

Multumesc pentru aprecieri!!!!

Nici mie nu-mi place monotonia din farfurie, asadar, incerc sa vin cu noutati delicioase si Sanatoase, desigur. heart

 

Buna Daniela, o alternativa interesanta care arata delicios, ca o prajitura. Nu am deshidratator, as incerca sa le prepar la cuptor, singura mea frica ar fi sa nu le fac prea uscate. Dar merg pe incercate. Sunt curios, ce rol are uleiul de cocos si de ce il recomanzi? Multumesc pentru reteta!

Moderator

Multumesc pentru apreciere!

Am specificat si in reteta, daca nu ai deshidratator poti pune tava cu compozitia la cuptor. Ideal ar fi sa verifici, deoarece nu toate cuptoarele sunt la fel.

Eu am deshidratat la soare, painici Raw, la mine in balcon....dupa 12 ore erau deja gata. Au iesit minunat!

Uleiul de cocos, e foarte sanatos si mentine o anumita umiditate. Peste 3 zile vor fi la fel de "hidratate"....daca nu pui deloc ulei, se vor usca si nu vor mai avea acelasi gust.

Poti incerca ambele variante, cu ulei si fara. 

Zi Divina!!!

Moderator




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete