• 2015-12-17 17:17:00(Acum 8 ani)
  • Categorie - Bucatarie Vegana
  • Commentarii 6
  • Vizualizari 30803
  • Print

Am incercat multe variante de chiftelute de post, dar aceasta, are o particularitate pe care n-am intalnit-o la celelalte. Sunt crocante la exterior si cremoase in interior, ba mai mult, pot fi consumate si crude.

Nu glumesc!!! Prima data cand le-am facut, era Vlad acasa, si m-a rugat sa-l las sa incerce. Mare mi-a fost mirarea, cand mi-a spus ca-s delicioase. Si inca nu le bagasem la cuptor.

laugh

E atat de simpla, si de buna, incat am facut de 3 ori saptamana trecuta. 

Ingrediente:

- o cana si jumatate de orez fiert

- o bucata si 1/2 (jumatate) de tofu de la Inedit ( 300g in total)

- o legatura de ceapa

- o lingurita de seminte de in macinate (leaga compozitia, inlocuiesc oul)

- o lingurita curcuma pentru culoare

- 2 linguri pesmet, daca nu se leaga compozitia.

Sare nu se pune, deoarece tofu e deja sarat.wink

 

 

 

Mod de preparare:

Daca doriti ca orezul sa fiarba repede, lasati-l peste noapte in apa ( in frigider). 

Dupa ce a fiert, puneti toate ingredientele taiate in bucati, in robot. Puteti lasa ceapa pt final, si o amestecati tocata marunt, cu restul compozitiei. Daca o adaugati cu restul ingredientelor, vor iesi Verzi chiftelutele, frumoase foc, dar verzi.laugh

Asa ca in imaginea de mai jos!!!smiley

 

Cu ajutorul unei linguri mari, formati chifetele frumoase si le puneti pe tava tapetata cu hartie de copt, sau le prajiti in ulei. Cum doriti!!!

Asa arata crude:

Eu am incercat ambele variante, dar va spun, cele prajite sunt o nebunie, as manca tot ce iese din ingredientele de mai sus, si tot nu m-as satura.

Cele la cuptor, sunt bune si ele, dar ale mele au iesit cam uscate. Totusi, daca doriti sa fie si mai sanatoase, ungetile cu putin ulei.

Mie imi place reteta, deoarece are putine ingrediente, e simpla si foarte gustoasa.

Spor la bucatarit!!! 

Si pana diseara, astept recenziile voastre la gustosenia asta!!!

Zi divina!!!

 

Comentarii

Am facut aceste chiftelute in weekend si, desi a rezultat o cantitate impresionanta (am pus ceva mai mult orez), a doua zi mai aveam doar trei bucati. De-li-cioa-se. Ce-i drept, marturisesc ca le-am prajit, dar o sa incerc in scurt timp si la cuptor. E o reteta care se cere repetata. Multumim! emoticon heart Grozave, ca toate minunatiile propuse de tine.

Moderator

Multumesc din Suflet pentru toate cuvintele frumoase!! Si ma bucur ca ti-au placut!!

heartheartheart

Par delicioase! Cu ce se poate inlocui tofu, mie una nu-mi place? Multumesc!

Moderator

Nici mie nu-mi place simplu, dar copt sau in diferite preparate e minunat!!! Il poti inlocui cu naut sau linte, dar pierzi gustul extraordinar, posibil doar cu tofu. Eu zic sa incerci. Nu se mai simte aroma de tofu. yes Daca ai intrebari, te astept pe privat pe pagina mea personala!!!

Tofu se poate inlocui?

Moderator

Da, se poate inlocui, dar nu mai iese acel gust, de care m-am indragostit. Poti folosi naut, linte sau alta branzica vegetala, insa nu garantez acelasi gust.




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete