• 2020-05-28 08:48:00(Acum 3 ani)
  • Categorie - Bucatarie Vegana
  • Commentarii 11
  • Vizualizari 14563
  • Print

Adorati pateul vegetal din comert, insa stiti cat de nesanatos este, si incercati sa gasiti o varianta sanatoasa, dar la fel de delicioasa? Ati ajuns in locul potrivit!

Nu stiu de unde ideea, ca mancarurile sanatoase nu au gust???

Dar dupa ce veti prepara, acest gustos pate de casa, il veti iubi!!

E preferatul meu!!! Il fac o data pe saptamana!!!

E foarte simplu de preparat!!! Ieri am facut o cantitate mai mica, sotul nu a mai gasit seara cand a ajuns acasa, si a fost tare dezamagit.

Se pastreaza foarte bine la frigider, in caserole, chiar si 3 zile.

Aveti nevoie de :

- 400 g naut, ...eu evit conservele (si conservantii din ele)

- o caserola medie de ciuperci  400g

- 2 cepe medii

- ulei vegetal

- sare

- patrunjel

Puneti nautul in apa de seara, il fierbeti, de preferat verificati chiar voi daca s-a fiert, cu ajutorul unei furculite. Intre timp, taiati ceapa marunt, o puneti intr-un wok cu putin ulei, la 5 minute adaugati ciupercile.

Le lasi 7-8 minute, sa se imprieteneasca aromele. Daca s-a fiert nautul, il lasi sa se raceasca, apoi il bagi la robot cu putin ulei de masline. Dupa, il amesteci cu ciupercile si ceapa din wok. Adaugi sare si patrunjelul.

Eu mi-am luat recent, un mixer vertical, din inox, si nu mai astept sa se raceasca. 

Gata!!! Am terminat!!!

Pateul cu naut se prepara foarte usor, dupa cum ati observat!!! Noi l-am servit cu paine facuta in casa!!! Delicios!!! 

O zi minunata!!!

Va astept, in fiecare Zi, cu retete delicioase si sanatoase!!!

Comentarii

Pare simplu de facut. De unde iei nautul ca sa fii sigura ca e bun?

Moderator

Nautul e bun oricare, diferenta o face fierberea. Unul mai ieftin, e cu siguranta, mai vechi, fierbe foarte greu si nu prea iese cremos dupa mixare.

Confirm,l-am facut,și mi-a placut .

Moderator

Ma bucur!!! Stiam!!! O combinatie atat de simpla, atat de naturala, n-avea cum sa nu va placa!!!smiley

Foarte bun, FELICITARI!!! Doresc sa primesc retetele Dvs, daca se poate. Cu multumiri, Florence

Moderator

Abonati-va sau urmariti pagina Cuvinte cu Lumina!!!

Multumesc!!!

Ai cam uitat sa specifici sursa. Retetefeldefel.ro, nu?

Moderator

Asta E un preparat pe care il facea mama, inca de acum 15 ani, probabil cei de acolo l-au luat de la ea. surprise Glumesc, evident, dar mi se pare amuzant comentariul dv.

Sunt vegetariana, de foarte mult timp, cu mult timp, inainte sa apara site-ul respectiv, wink si trebuia sa pap si eu ceva, deci nu l-am preluat de nicaieri, pur si simplu, fac combinatii care imi asigura proteina si o musculatura decenta, in conditiile in care nu consum carne.

Daca va uitati in lista mea cu preparate, acest pate e printre primele retete, a fost o coincidenta, sa schimb poza acum.

Se pare ca, dv ati uitat sa specificati sursa.wink

Multumesc pt vizita!smiley

 

Moderator

Inainte sa faceti aceste afirmatii, informati-va.

Reteta e de ceva timp pe site.winkDin mai - iunie. E printre primele retete, daca aveti timp, puteti intra si vedea. O veti gasi acolo, intr-o tigaie Delimano. Spor!

 

http://www.cuvinte-cu-lumina.ro/food/page/108/pate-de-naut-cu-ciuperci

Foarte bun, ne-a placut mult!! Multumesc!



Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete