Vara e pe sfarsitecrying, si trebuie sa ne pregatim pentru anotimpul rece, cu provizii. Spre marele meu noroc, am rude la tara, si m-am aprovizionat doar cu fructe si legume Bio.

Deoarece am avut rosii din belsug, am zis, sa conserv si pentru iarna. Eu folosesc sos de rosii, de cel putin 3 ori pe saptamana, la ciorbite sau tocanite. Cele din supermarket ( mai ales marcile proprii) sunt niste mizerii, din punctul meu de vedere. 

In plus e destul de simplu, sa prepari acest zarzavat.

Aveti nevoie de:

- 4 kg rosii coapte

- 1,5 kg ardei, 

- 1kg morcov

- o ceasca de ulei

- o ceasca de sare grunjoasa

- 2-3 legaturi patrunjel proaspat si aromat

Mod de preparare:

Eu am bagat rosiile in robotul cu lama S, voi le puteti da prin masina de tocat. Am pus totul la foc, si intre timp, am spalat ardeii si morcovii, i-am tocat cubulete mici, si am calit totul foarte putin. Doar asa, sa prinda gustul acela minunat.

Cand observati ca scad rosiile, puneti si amestecul de morcov si ardei. Eu am folosit soiul "Inima de Bou", care-i foarte carnos, nu plin de apa, ca alte soi-uri. Dupa 30 de minte, adaugati patrunjelul taiat marunt, sare si uleiul.

Am pus zarzavatul, fierbinte in borcane. Nu uitati, pentru a evita craparea borcanelor, e suficient ca sun ele sa fie ceva de inox, o tava, un cutit.. .

Capacul trebuie pus imediat. Daca auzit un pacanit, nu va speriati, e de bine, se sigileaza perfect borcanul!!! Eu am incercat sa deschid unul azi, si n-am reusit, asta inseamana ca e sigilat perfect, si nu exista riscul sa face mucegai.

Uleiul are si el, proprietatea de a conseva, deoarece se ridica deasupra o pelicula. 

Puteti pune si pastarnac, sau radacina de patrunjel, pe acelea, le gasiti in piata si in anotimpul geros.

Ideea e sa folosim, doar legume, care nu se gasesc proaspete atunci.

Daca doriti, puteti pune in loc de patrunjel, leustean...pentru ciorbitele acre.

Spor la bucatarit. Like paginii, Cuvinte cu lumina!! 

O zi minunata!!!

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete