Acest tort a fost facut pentru o Marie, si spre marea mea bucurie, i-a placut la nebunie. Nu m-a mirat, bineinteles, torturile Raw sunt delicioase!!!
M-a rugat sa-i dau reteta, si cateva indicatii....nu credea ca e atat de simplu. In plus e mult mai comod, din punct de vedere financiar, sa-ti prepari acasa, decat sa-l achizitionezi dintr-o cofetarie Raw Vegan.
Eu mananc la o cofetarie in Bucuresti, si dau 17 lei/bucata, am devenit client fidel al acelui restaurant, cand trec prin capitala. Preparatele sunt delicioase!!!
Reteta tortului de azi, e foarte simpla. Stiu, asa spun mereu. Insa, sper deosebire de torturile clasice, care necesita coacere, nu stii daca va creste sau nu....
Ingrediente:
Blat (partea de jos)
- o cana migdale
- o cescuta ulei de cocos
- 4 linguri indulcitor, zahar brut, sirop de agave, sau orice indulcitor preferati
- o 1/2 cana fulgi ovaz
- o 1/2 cana fulgi cocos
Crema 1
- 200g caju
- 70g zmeura
- 3 linguri indulcitor, zahar brut, sirop de agave,...
- 20ml ulei cocos
Crema 2
- 100g caju
- 2 linguri afine
- 2 linguri indulcitor
- 2 linguri ulei cocos
Crema 3
- 150g caju
- 1/2 lingurita de vanilie
- indulcitor 2-3 linguri
- 2 linguri ulei cocos
- un praf de sare
Mod de preparare:
Luam toate ingredientele de la blat, le punem in robotul cu lama S. Nu le mixam foarte mult, deoarece nu dorim sa iasa o crema, ci vrem sa fie usor crocant. Daca nu se leaga, puneti putina apa. Folositi o lingura, nu puneti cu cana.
Cremele
Se hidrateaza tot cajuul peste noapte, apoi luand fiecare ingrediente pentru crema in partea, o bagam la robotul cu lama S, o asezam in forma cu fundul detasabil. Fiecare crema merge la congelator, insa pe rand. Se asteapta macar o ora, dupa fiecare, deoarece au nevoie de timp pentru a se intari. In prima crema, am pus afine proaspete. Tortuletul sta la congelator minim 4 ore, sau cel mai bine, peste noapte.
Ornati tortuletul cu ce fructe doriti, insa eu va recomand ceva de sezon.
Nu exagerati cu fructele, deoarece veti avea o crema cu ace! Va semana prea mult cu o inghetata.
Forma in care am facut tortuletul are diametru de 20cm.
Pentru a face o branzica de caju delicioasa, aveti nevoie de un robot puternic, de minim 850w.
O alta varianta, ar fii sa puneti cajuul la macinat, intr-o rasnita, sa-l faceti foarte fin, apoi, sa-l amestecati cu fructele. E foarte bine si asa, avem chiar si un avantaj, nu vom avea exces de apa ( de la hidratarea cajuului).
A iesit delicios!!!
Cine vrea o bucata?
Pentru intrebari si detalii, va astept pe pagina de facebook Cuvinte cu Lumina!!!