• 2015-12-01 18:22:00(Acum 9 ani)
  • Categorie - Dulciuri
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 57106
  • Print

Acest tort a fost facut pentru o Marie, si spre marea mea bucurie, i-a placut la nebunie. Nu m-a mirat, bineinteles, torturile Raw sunt delicioase!!!

M-a rugat sa-i dau reteta, si cateva indicatii....nu credea ca e atat de simplu. In plus e mult mai comod, din punct de vedere financiar, sa-ti prepari acasa, decat sa-l achizitionezi dintr-o cofetarie Raw Vegan.

Eu mananc la o cofetarie in Bucuresti, si dau 17 lei/bucata, am devenit client fidel al acelui restaurant, cand trec prin capitala. Preparatele sunt delicioase!!!

Reteta tortului de azi, e foarte simpla. Stiu, asa spun mereu. Insa, sper deosebire de torturile clasice, care necesita coacere, nu stii daca va creste sau nu....

 

Ingrediente:

Blat (partea de jos)

- o cana migdale

- o cescuta ulei de cocos

- 4 linguri indulcitor, zahar brut, sirop de agave, sau orice indulcitor preferati

- o 1/2 cana fulgi ovaz

- o 1/2 cana fulgi cocos

Crema 1

- 200g caju 

- 70g zmeura

- 3 linguri indulcitor, zahar brut, sirop de agave,...

- 20ml ulei cocos

Crema 2

- 100g caju

- 2 linguri afine

- 2 linguri indulcitor

- 2 linguri ulei cocos

Crema 3

- 150g caju

- 1/2 lingurita de vanilie 

- indulcitor 2-3 linguri

- 2 linguri ulei cocos

- un praf de sare

Mod de preparare:

Luam toate ingredientele de la blat, le punem in robotul cu lama S. Nu le mixam foarte mult, deoarece nu dorim sa iasa o crema, ci vrem sa fie usor crocant. Daca nu se leaga, puneti putina apa. Folositi o lingura, nu puneti cu cana.

Cremele

Se hidrateaza tot cajuul peste noapte, apoi luand fiecare ingrediente pentru crema in partea, o bagam la robotul cu lama S, o asezam in forma cu fundul detasabil.  Fiecare crema merge la congelator, insa pe rand. Se asteapta macar o ora, dupa fiecare, deoarece au nevoie de timp pentru a se intari. In prima crema, am pus afine proaspete. Tortuletul sta la congelator minim 4 ore, sau cel mai bine, peste noapte.

Ornati tortuletul cu ce fructe doriti, insa eu va recomand ceva de sezon.

Nu exagerati cu fructele, deoarece veti avea o crema cu ace! Va semana prea mult cu o inghetata.

Forma in care am facut tortuletul are diametru de 20cm.

Pentru a face o branzica de caju delicioasa, aveti nevoie de un robot puternic, de minim 850w.

O alta varianta, ar fii sa puneti cajuul la macinat, intr-o rasnita, sa-l faceti foarte fin, apoi, sa-l amestecati cu fructele. E foarte bine si asa, avem chiar si un avantaj, nu vom avea exces de apa ( de la hidratarea cajuului).

A iesit delicios!!!

Cine vrea o bucata?

 

Pentru intrebari si detalii, va astept pe pagina de facebook Cuvinte cu Lumina!!!

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete