• 2020-12-05 04:42:00(Acum 3 ani)
  • Categorie - Bucatarie Vegana
  • Commentarii 4
  • Vizualizari 13774
  • Print

Cand ai copii, stii cat de mofturosi pot fi acestia. Desi Vlad are o alimentatie clasica, ea e predominant de natura vegetala. Insa e foarte greu, uneori, sa gasesti combinatiile perfect compatibile cu gusturile puilor nostri.

Cel mai adesea, reusesc sa-l conving sa manance alimente sanatoase, gen brocolii, spanac...ascunzandu-le in placinte sau tarte (lui Vlad ii place spanacul crud).

In fiecare zi experimentez retete cat de cat noi, insa n-am rabdare sa fac poze. Pe acesta am decis s-o pun, deoarece sotul meu, a devorat-o pur si simplu, si a dorit sa fac si in urmatoarea zi. 

Reteta de azi e foarte simpla si destul de rapida.

Ingrediente:

- 150g ciuperci

- 2 legaturi ceapa verde, ale mele au fost mici

- un ardei gras

- o cutie de naut

- 2 lingurite de seminte de in macinate fin, acestea inlocuiesc oul

- o capatana usturoi de la tara sau 1/2 din acela cumparat

- marar

- aluat, eu fac de obicei cu aluat de pizza ( il gasit pe blog), sau din acela pentru placinte, cumparat

Mod de preparare:

- Caliti cu 2 linguri ulei si 2 linguri apa, la foc mic, ciupercile, ardeiul si ceapa verde. Intre timp, puneti conserva de naut in mixerul vertical, impreuna cu usturoiul si semintele de in macinate, il mixati pana devine cremos.

Amestecati nautul cu ciupercile, apoi adaugati cateva crengute de marar, nu foarte mult, deoarece, nu dorim sa simtim decat aroma mararului. Trebuie sa ne bucuram de toate celelalte miresme.

Daca ati terminat  preparatul legumelor si a nautului, asezati intr-o tava speciala pentru tarte, aluatul, manevrandu-l cu grija. Peste se adauga, amestecul de legume si naut.

Eu am calit cateva palarioare de ciupercute, si am ornat tarta cu ele.

Merge la cuptor, la foc mediu, pentru vreo 50-60 minute, trebuie neaparat verificata deoarece cuptoarele sunt destul de diferite.

Un deliciu, garantez!!! Nota 10!!!

O zi minunata!!!

Like paginii Cuvinte cu Lumina!!!

 

Comentarii

Buna ! Vreau sa incerc reteta si nu imi dau seama cat inseamna ca si gramaj "o cutie naut" (eu am gasit doar boabe)" Multumesc

Moderator

Buna!!! Cauta la raionul cu conserve, in Ploiesti gasesc in orice supermarket.

Daca nu gasesti la conserva, e foarte bun, si cel boabe. Fierbe 100g, si folose-l pe tot.

Mai poti adauga sare si tahini dupa gust!!! Multumesc pentru vizita!!!

Fara seminte de in nu se va lega? Cu ce altceva mai la indemana si tot de post le-as putea inlocui?

Moderator

Merge si fara. Dar trebuie sa ai mai multa grija!




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete