Crema de zahar ars imi aduce aminte de copilarie, de momentele in care mama, mergea la o vecina s-o invete sa prepare acesta prajitura. Era o delicatesa si atunci, dar si acum.

Acesta prajitura a facut ravagii printre degustatori, combinatia de dulce acrisor e incredibila.

Sotul meu adora crema de zahar ars clasica, dar pentru ca am vrut sa-i aduc ceva nou, am combinat-o cu nectarine.

Ingrediente:

- 800ml lapte

- 8 oua de casa

- 18 linguri de zahar brun

- o lingurita vanilie

- 5-6 nectarine tari, mai necoapte

Mod de preparare:

Taiati felii subtiri nectarinele. Din cele 18 linguri de zahar brun, folositi 10 pentru caramelizare. Aveti mare grija, nu-l lasati prea mult, deoarece va avea un gust amar.

Dupa aceea, cu mare grija, tapetati peretii vasului cu zaharul caramelizat, cam 6 cm inaltime, dupa care puneti repede nectarinele taiate si amestecatile si pe ele cu zaharul ce s-a scurs pe fundul vasului de coacere.

Nu conteaza pozitia in care sunt asezate, oricum se vor ridica la suprafata, in momentul in care vom pune oualele si laptele.

Cat timp se raceste caramelul, preparati compozitia formata din lapte, oua si zaharul brun, pe care o bateti cu telul, pana cand se topeste si ultimul cristal de zahar.

Puneti peste caramel daca s-a racit. Nectarinele se vor ridica la suprafata, dar nu-i nicio problema, din contra, arata si mai apetisant.

Se lasa la cuptor in jur de 50 de minute, la o temperatura mesie. In functie de cuptor, perioada de coacere, poate fi mai scurta sau mai lunga. Dupa ce se incheaga,poate fi scoasa si lasata sa se raceasca.

Crema de zahar ars, e o reteta rafinata, dar in acelasi timp, foarte simpla si absolut delicioasa.

 

Spor la bucatarit!!!

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete