Acesta reteta a fost preparata in fata a 2 cunostinte, care nu sunt prea prietene cu bucataria. Am vrut sa le arat, cat de simplu si rapid e sa gatesti un desert delicios!!

In general, conteaza foarte mult aspectul mancarii/desertului. Ori de cate ori gatesc, incerc sa obtin un aspect cat mai apetisant.

Cu aceasta reteta mi-a fost simplu, deoarece nu e deloc complicata. Cred ca si un copil de 10 ani, s-ar putea descurca foarte bine.

Prietenele au ramas placut impresionate, de simplitatea, dar si de gustul fin si racoritor al acestui desert de sezon.

Ingrediente:

- 350 ml smantana naturala lichida pentru frisca

- 100 ml lapte

- o jumatate lingurita vanilie 

- 80 g zahar brun, pe care l-am rasnit

- o lingurita agar agar

Pentru ornat avem nevoie de:

- 150g afine proapete

- o  lingurita agar agar

- 30-40g zahar brun fin

- eu am pus si 80 ml din cantitatea initiala de lapte-smanatana  peste fructe

Mod de preparare:

Amestecati laptele cu smantana lichida, apoi luati 80ml pentru crema cu afine.

Smantana, laptele, cele 80g de zahar si vanilia merg pe foc, insa nu dam in clocot, trebuie doar sa se ajunga la un punct, apropiat de cel de fierbere. La sfarsit punem agar agar si mestecam foarte bine. Lasam sa se racesca putin, apoi il putem pune in pahare, sau ce forme doriti.

Atentie!!!

Nu uitati, asezati o lingura/cutit de inox sub pahar, acesta se va sparge la interactiunea cu lichidul fierbinte.

Dupa ce se racesc putin, la temperatura camerei, le puneti in frigider pentru o ora.

Intre timp preparati jeleul/crema pentru ornat. Spalati foarte bine afinele, le faceti o pasta cu ajutorul unui mixer vertical, puneti la foc impreuna cu zaharul si amestecul lapte-smantana. La sfarsit, adaugati si agar agarul.

In general, acesta compozitie contine doar fructe, e de fapt un jeleu, care se consuma, dar si infrumuseteaza aspectul preparatului.

Puteti sa folositi tot amestecul smantana-lapte, doar la Panna Cotta (compozitia alba) fara sa-l  mai adaugati peste fructe.

 Eu am modificat putin reteta initiala, si am fost foarte multumita de ce a iesit. 

Puneti  in forme, daca prima compozitie s-a intarit, lasati la temperatura camerei, apoi poate merge la frigider pentru inca o ora.

A fost simplu, nu-i asa???

E perfect pe acesta caldura, si nu necesita mult timp!!!

Spor la bucatarit!!!

Like paginii Cuvinte cu Lumina!!!

 

 

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete