• 2015-07-23 13:16:00(Acum 9 ani)
  • Categorie - Supe si ciorbe
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 49012
  • Print

Prima data cand am gustat, a fost intr-o excursie in Bucovina, prin 2011.

Sincer, pana atunci, nu credeam ca poti asocia cele doua cuvinte, usturoi si ciorba. N-as fi incercat niciodata, o astfel de combinatie. dar in momentul in care am gustat-o, a devenit ciorba mea preferata!!!

De ceva timp ma gandesc, cum pot face acesta ciorbita in varianta de post. Dar ieri, mi-am facut curaj si am facut-o.

E foarte simpla, si daca urmezi pasii mei, iti va iesi la fel de gustoasa.

Ingrediente:

- 100g soia cubulete

- 2 morcovi medii

- un ardei rosu

- un pastarnac mic

- 2 cepe medii

- o capatana de usturoi mare

- o legatura de patrunjel

- sare de mare dupa gust, eu am pus o lingurita 

Modul de preparare e destul de interesant, avand in vedere ca vorbim de o ciorbita.

Am fiert soia, cam 15 minute. Intre timp am decojit usturoiul, si cu jumatate din el, am facut un mujdei in care am tinut soia fiarta, timp de o ora.

Apoi, am calit cu 2 linguri de ulei si 2 de apa, ceapa, pastarnacul, morcovul si ardeiul rosu. Puneti-le exact in ordinea precizata de mine, daca vreti sa pastrati vitaminele si mineralele.

Acestea au timpi de preparare diferiti, daca punem ardeiul in acelasi timp cu ceapa si morcovul ( care se fac mai greu) vom pierde toti nutrientii, atat de necesari organismului pentru a se mentine tanar si sanatos.

Ceapa sta singurica cam 7 minute, morcovul si pastarnacul urmeaza dupa ea, si mai stau si ei cam 10, apoi ardeiutul care se face repejor, cam in 7. Ceapa sta mai mult pana la urma.wink

Am preferat sa arunc apa in care a fiert soia, asa ca am pus apa filtrata in oala, cam 2 litri. Daca s-au preparat legumele puneti-le in apa, apoi soia care a stat in mujdei o ora. Astfel, gust ala banal, a fost inlocuit cu deliciosul gust aromat de usturoi.

Lasa-ti sa fiarba foarte putin, dupa care adaugati patrunjelul si luati de pe foc.

Printre picaturi, am preparat smantana de caju, peste care am adaugat cealalta jumatate de capatana usturoi.

ReTeTa Smantana

- 100g caju hidratat cam 3 ore inainte si tinut la rece

- o lingura mare zeama de lamaie

- un praf de sare

- 50 ml apa

Eu am pus acest sos, dupa ce s-a odihnit ciorbita putin. Daca puneti sosul in cioba fierbinte, abia daca veti mai simti aroma usturoiului.

Incercati-o cu incredere, e pur si simplu delicioasa!!!

Like paginii de facebook!!! 

Va astept acolo, cu sfaturi de sanatate interesante si folositoare.

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete