• 2015-07-22 10:49:00(Acum 9 ani)
  • Categorie - Dulciuri
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 32790
  • Print

Granola e una din cele mai sanatoase preparate. De ce??? Pentru ca e plina de fibre si vitamine, pentru ca o poti lua in geanta (daca o pui intr-o caserola) si pentru ca nu e perisabila.

Eu ii mai dau sotului meu pentru pranz, impreuna cu pepene intr-o caserola, banana, sau orice alte fructe avem prin casa. El e inginer, si e mai tot timpul pe lucrare, nici nu coboara sa manance. Din acest motiv, si-a mutat toate mesele seara, si s-a ingrasat destul de mult.

Granola e perfect pentru vacante. Noi de exemplu, anul trecut in Lefkada, luam pe plaja pentru pranz cate 2 batonase, si cate o caserola Taperware ( care tine mai mult timp, proaspete alimentele) cu fructe deja taiate bucatele. Mi-e personal, imi era de ajuns. Daca aveam si o limonada, era perfect!!!

Saptamanile acestea voi face mai multe variante, si voi va veti alege una care se potriveste mai bine cu gusturile voastre.

Cea de azi e foarte simpla, ca toate retetele mele.

Aveti nevoie de:

- - o cana migdale crude

- - o cana fulgi de ovaz

- o lingura unt de arahide

- 12 curmale pe care le-am hidratat, si apoi le-am facut sos

- o 1/2 cana ulei cocos presat la rece

- o 1/2 cana fructe deshidratate, ce doriti, ce aveti prin casa

Mod de preparare

Puneti intr-o tava hartie de gatit, taiati migdalele in bucati mai mici. Acestea merg la copt impreuna cu ovazul cam 10 minute. Nu uitati sa puneti o lingura de ulei, vor avea o aroma mai interesanta. Vlad prefera mai mult variantele, in care coc inainte nucile putin.

Amestecati din cand in cand.

Dupa ce le-am scos, le-am luat cu tot cu hartie le-am pus intr-un bol, peste care am adaugat si restul ingredientelor. Am umiformizat aluatul, dupa ce l-am pus in tava, winkcu ajutorul unei spatule de silicon.

Am lasat totul o ora in frigider, sa se impreieteneasca aromele, dupa care l-am pus la cuptor 20 minute la temperatura medie.

Dupa 2 ore, timp in care s-a odihnit, l-am taiat. Daca nu aveti rabdare, se va faramita si va fi greu de mancat.

Este o reteta simpla, nu nesesita multe ingrediente,  

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete