Granola e una din cele mai sanatoase preparate. De ce??? Pentru ca e plina de fibre si vitamine, pentru ca o poti lua in geanta (daca o pui intr-o caserola) si pentru ca nu e perisabila.
Eu ii mai dau sotului meu pentru pranz, impreuna cu pepene intr-o caserola, banana, sau orice alte fructe avem prin casa. El e inginer, si e mai tot timpul pe lucrare, nici nu coboara sa manance. Din acest motiv, si-a mutat toate mesele seara, si s-a ingrasat destul de mult.
Granola e perfect pentru vacante. Noi de exemplu, anul trecut in Lefkada, luam pe plaja pentru pranz cate 2 batonase, si cate o caserola Taperware ( care tine mai mult timp, proaspete alimentele) cu fructe deja taiate bucatele. Mi-e personal, imi era de ajuns. Daca aveam si o limonada, era perfect!!!
Saptamanile acestea voi face mai multe variante, si voi va veti alege una care se potriveste mai bine cu gusturile voastre.
Cea de azi e foarte simpla, ca toate retetele mele.
Aveti nevoie de:
- - o cana migdale crude
- - o cana fulgi de ovaz
- o lingura unt de arahide
- 12 curmale pe care le-am hidratat, si apoi le-am facut sos
- o 1/2 cana ulei cocos presat la rece
- o 1/2 cana fructe deshidratate, ce doriti, ce aveti prin casa
Mod de preparare
Puneti intr-o tava hartie de gatit, taiati migdalele in bucati mai mici. Acestea merg la copt impreuna cu ovazul cam 10 minute. Nu uitati sa puneti o lingura de ulei, vor avea o aroma mai interesanta. Vlad prefera mai mult variantele, in care coc inainte nucile putin.
Amestecati din cand in cand.
Dupa ce le-am scos, le-am luat cu tot cu hartie le-am pus intr-un bol, peste care am adaugat si restul ingredientelor. Am umiformizat aluatul, dupa ce l-am pus in tava, cu ajutorul unei spatule de silicon.
Am lasat totul o ora in frigider, sa se impreieteneasca aromele, dupa care l-am pus la cuptor 20 minute la temperatura medie.
Dupa 2 ore, timp in care s-a odihnit, l-am taiat. Daca nu aveti rabdare, se va faramita si va fi greu de mancat.
Este o reteta simpla, nu nesesita multe ingrediente,