Adooor prajitura asta!!!
Nu o mai gustasem de 6 luni intregi. Nu pentru ca n-as fi dorit, ci pentru ca am ales sa renunt la orice fel de proteina animala.
Acum am gustat si eu, deoarece sotul meu a crezut ca e Alka din comert, sii bineinteles, am vrut sa incerc. Ce bunatate facusem!!!
Reteta e cat se poate de simpla.
Aveti nevoie de:
- o 1/2 de masura faina
- 4 oua maricele
- 2 masuri ulei
- 2 masuri zahar
- o lingurita cu vf de vanilie Bio
- o 1/2 masura cacao
- o lingurita praf de copt
- un vf cutit sare
Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri, dupa care se amesteca cu zaharul, apoi se mixeaza pana se fac ca o bezea. Adaugati si galbenusurile, faina cernuta (direct in bolul in care ati mixat albusurile) si cacaoa. Se bat foarte bine. Eu am mixer fix, si va recomand si voua. E perfect, el munceste si noi ne putem vedea de alte treburi.
La sfarsit, se adauga uleiul, vanilia, praful de copt si sarea.
Am pus hartie de gatit in 2 tavi din acelea de chec ( eu folosesc unele de Yena), am turnat compozitia in ele. Intre timp am taiat bucati maricele de ciocolata neagra, si le-am pus din loc in loc, fara sa ma duc prea in jos.
Le-am tinut la cuptor, cam 45-50 de minute, folosind butonul pentru mediu. Cel mai bine e sa verificati cu o scobitoarea, deoarece flacara cuptorului difera de la un aragaz la altul.
O MASURA = o ceasca, o cana normala, o cana de supa. Depinde foarte mult de ce cantitate dorim, de cati membri are familia!!!
Eu am folosit faina integrala, oua de casa, zahar brun si vanilie Bio,
Spor la bucatarit!!!
Daca v-a placut acesta reteta, like paginii Cuvinte cu Lumina!!! Multumesc!!