• 2015-07-11 13:06:00(Acum 2 ani)
  • Categorie - Dulciuri
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 2539
  • Print

Azi dimineata, intetionam sa-mi fac o budinca din caju cu un fruct.....dar imi era tare pofta de un tortulet de al meu. Fiind singura acasa, ce mi-am zis:Gataaa!!! Acum incepe rasfatul!!!

Imi fac un chessecake!!!M-am jucat putin si cu ornatul....angel

Pentru acesta reteta aveti nevoie de:

Blat

- o cescuta fulgi de ovaz

- cescuta migdale

- 2 linguri indulcitor

- 2 linguri ulei cocos

- 1 lingurita carob

Crema

-150-170g caju

- sucul de la 2 portocale

- vanilie un vf lingurita

- 2 linguri indulcitor (folositi ce preferati dv:stevie, sirop de agave, miere...)

- 2 linguri ulei cocos

 

Mod de preparare

Am pus in vasul mixerului vertical, toate ingredientele mentionate mai sus la blat. Dupa, le-am asezat in forma de tort, folosind  spatula de silicon.

Pentru ca nu hidratasem cajuul, l-am rasnit, apoi l-am adaugat in vasul mixerului vertical impreuna cu sucul de la portocale, indulcitorul, vanilia si uleiul. Daca iese prea gros adaugati putin suc de portocala (daca nu aveti, folositi alt suc sau chiar apa). 

Am pus crema peste blat, apoi am bagat la congelator pentru vreo 2 -3 ore, fiind o cantitate mica e gata mai repede.

Dupa ce l-am scos, am ras ciocolata deasupra, si (am uitat sa mentionez) am ornat cu crema de carob si zmeura tortuletul.

Crema de carob e facuta din cea de baza, am luat de acolo 20 de g peste care am pus putin carob, asa din ochi. Am pus-o intr-un colt de punga, si am incercat sa ornez tortuletul. Nu prea mi-a iesit, dar poate voi, sunteti mai norocosi.

Chiar acum savurez din piticul tortulet, super racoros, care se topeste de la caldura de afara!!!

Spor la bucatarit!!!

Cine vreo o bucatica mica???

 

 

 

 

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete