• 2015-07-07 12:18:00(Acum 2 ani)
  • Categorie - Dulciuri
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 2901
  • Print

 

In ultimul timp, am jonglat cu zmeura destul de mult.....si inca n-am terminat, tot mai sunt destul retete.

Afara-i atat de cald, incat visez doar inghetata, nu conteaza cu ce fruct o prepar, doar sa am tot timpul in congelator. Asa am facut, inca din mai, cand au inceput caldurile. Am incercat toate fructele posibile, banana, mango, ananas, pepene galben, capsuni, zmeura...

Sa ne oprim la zmeura, ea e vedeta de azi.

Pentru acesta inghetata aveti nevoie:

- 300g caju sau mascarpone daca mancati lactate

- 400g zmeura proaspata sau congelata

- indulcitor natural (miere, sirop de artar, de agave....preferatul vostru), vreo 4 linguri am pus eu, dar cel mai bine e sa gustati

Mod de preparare:

Eu am rasnit cajuul, apoi a mers in robotul cu lama S, impreuna cu zmeura si indulcitorul, le blenduiti iar continutul il turnati intr-o caserola care merge la congelator.

Eu folosesc caserole de la Tuperware, sunt minunate!!!

Dupa cateva ore, vreo 3,cu ajutorul unei ustensile speciale pentru inghetata, o puneti in cupe.

Gata, delicioasa inghetata.

Cajuul poate fi inlocuit cu mascarpone, sau alta branza dulce, in aceleasi cantitati( 300gwink)

Spor la bucatarit!!!

Like paginii Cuvinte de lumina!!!

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete