Nu pot spune ca sunt cel mai mare fan al ciorbei de burta clasice, deoarece am mancat doar de cateva ori in viata mea. Imi placea, dar nu era bucuria papilelor mele gustative.
De cand am ales sa ma hranesc cat mai sanatos si corect, am incercat destul de multe feluri de mancare, care de care mai interesante, ca aspect si gust.
Azi m-am trezit pe la ora 17.00 ca nu aveam nimic pregatit, asa ca am facut ceva imediat.
Ciorba de burta din ciuperci pleurotus
Aveti nevoie de :
- 600 g ciuperci pleurotus
- un morcov
- 1/2 ardei gras rosu
- 3 si 1/2 l de apa
- 100 de caju sau 100 g smantana pt cei care au o alimentatie traditionala
- o legatura mica de patrunjel
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Am spalat foarte bine legumele si ciupercile. Morcovul l-am dat prin razuitoare, ardeiul l-am taiat cubulete, si le-am pus la calit cu 2 linguri de ulei si 2 de apa.
Intre timp, am taiat fasii ciupercutele, si le-am pus in apa clocotita pentru 10 minute. Am adaugat ardeiul si morcovul in oala in care fierbeau ciupercutele.
Eu am folosit smantana vegetala, dar si cea clasica e buna.
Smantana de caju
-100 g caju hidratat peste noapte
- o lingura zeama de lamaie
- un praf de sare
- 50 ml apa
Se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza pana devin o pasta.
Adaugam si smantana in oala, taiem patrunjelul marunt, si la sfarsit adaugam sarea. Amestecam foarte bine.
Gustul e Divin!!!!
Cea mai simpla ciorbita, gata imediat cu un gust de neuitat!!!!Noi am servit cu putin otet balsamic.
Pofta buna!!! Si spor la bucatarit!!!
Va astept, in fiecare zi, pe Pagina de Facebook "Cuvinte cu Lumina", cu sfaturi pentru o viata sanatoasa si fericita!!!
Zi minunata!!!
Moderator
Multumesc pt sfat Crina, insa nu cred ca o picatura de otet balsamic, o data la 6 luni, ma transforma intr-un om care mananca nesanatos.
Moderator
Multumesc Adina!! E foarte gustoasa!!Spor la bucatarit!!!