• 2015-06-22 19:24:47(Acum 3 ani)
  • Categorie - Dulciuri
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 2617
  • Print

Ieri a fost ziua mea de nastere, am implinit 31 de ani.

Desi nu fac mai mult de un tort pe saptamana, a fost o ocazie speciala. Cum ar fi fost sa cumpar unul???

E prima data cand imi prepar singura tortul aniversar.

Pentru ca a venit sezonul zmeuricii, si familia sotului, are 2 gradini frumoase, pline cu zmeura, voi jongla cu cat mai multe retete, care au in compozitie, minunatul fruct.

Pentru tortul de azi aveti nevoie:

Blat

- o cana fulgi de ovaz

- o jumatate de cana migdale

- 2 linguri mari de seminte floarea soarelui

- 2-3 linguri indulcitor, eu am pus miere de salcam

- o lingurita carob

- un vf cutit vanilie Bio

- 3 linguri ulei de cocos

- putina apa, daca observati ca nu se leaga compozitia

Crema 1

- 250g caju hidratat peste noapte

- 2-3 linguri indulcitor, eu am pus miere

- 2 lingurite pudra de cocos

- o lingurita carob

- 3 linguri de cocos

Crema 2

- 150g caju

- o cana zmeura

- 2 linguri tarate Psyllium

- 3 linguri ulei de cocos

- 2 lingurite pudra de cocos

- 2-3 linguri indulcitor, eu am folosit miere

Mod de preparare:

Adaugati in robotul cu lama S, toate ingredientele in afara de migdale. Mixatile, si la sfarsit puneti migdalele. Va avea o textura interesanta.

Se pune intr-o forma speciala, cu ajutorul unei spatule de silicon.

Crema 1

Puneti toate ingredientele si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Totul merge in forma, peste blat, apoi la congelator.

Dupa, circa o ora, preparati si crema 2, adaugand toate ingredientele mentionate mai sus in robotul cu lama S. Pentru ca zmeura contine mult lichid, am adaugat taratele si pudra de cocos. Aceasta a ajuns la o consistenta potrivita.

Am asezat-o peste crema 1, apoi a mers la congelator cel putin 4 ore.

Deasupra, am facut o "glazura"din 2 linguri indulcitor, 2 ulei de cocos, 2 pudra de cocos, si 1/2 lingurita carob.

Le-am amestecat intr-un bol mic, cu ajutorul unei lingurite, pana am obtinut o crema omogena.

Am ornat cu zmeura, desi nu prea multa, deoarece Vlad a mancat aproape toata cantitatea care mai ramasese, dupa ce am terminat crema 2.

Atentie!!!

Acest tort se poate realiza, doar daca aveti un robot puternic, minim 800w.

Forma trebuie sa aiba intre 18-22 cm diametru.

Persoanele care au o alimentatie tratidionala pot folosi branza Mascarpone, in loc de caju;si unt topit in loc de uleiul de cocos.

Noutati

Zmeura este Bio, de gradina, fara azotat, sau alte prosti.

Pentru detalii, vorbim pe privat!!!

Daca se strang mai multe comenzi, o aduc eu personal la Bucuresti sau Ploiesti.

Foarte important!!!

Pietele din Romania sunt pline de zmeura. Insa mare parte vine din Bulgaria.

Chiar la noi in Gornet, exista astfel de "mari producatori", n-au nici o tufa de zmeura, dar vand zilnic 100 de kg.

E foarte usor sa obti un Certificat de Producator, in aceasta tara, nici nu vin sa verifice, daca exista acea gradina sau nu.

Gornet Cuib e cea mai importanta zona cu zmeura din tara, exceptand culturile mari.

Aici fiecare taran, are o gradina plina cu zmeura. Din pacate, acesti oameni n-au loc in pietele locale, din cauza "Marilor Producatori". Sunt dati la o parte ca niste cersatori.

Eu personal, am cunoscut o asfel de persoana. Venise cu 6 ladite cu zmeura, si nu avea loc;plangea intre 2 tarabe, deoarece se simtea umilita, aruncata dintr-un colt in altul.

Le-am cumparat noi pe toate, si le-am facut cadou unor prieteni dragi. Insa nu toata lumea are acest noroc.

Centrul Gornetului e plin de oameni, care vin cu laditele de zmeura, mereu cu speranta in suflet, ca poate cineva, va deschide un centru de colectare pentru export, deoarece strainii apreciaza calitatea Bio.

O vand la pret de nimic, pentru ca n-au de ales.

Deocamdata, pana reusesc sa gasesc o persoana dispusa sa investeasca intr-un centru de colectare, imi ajut socrii. Si pentru ei e foarte greu sa faca fata, acestei mafii a pietelor din Romania.

Saluuuut!!! Eu sunt Cuvinte cu Lumina!!!!;-)

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete