• 2015-06-22 19:12:11(Acum 3 ani)
  • Categorie - Bucatarie Vegana
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 3646
  • Print

Despre quinoa stiu de mult timp, insa abia de vreo 2 ani o folosesc mai des.

Ce este???

Quinoa este o planta, care face parte din familia cerealelor. Se pare ca era alimentul de baza al vechilor incasi.

Contine o cantita foarte mare de proteina, chiar mai multa decat unele alimente de origine animala.

Pe langa bogatia de proteina, mai contine si vitamine, minerale si fibre, foarte importante pentru mentinerea unei stari de sanatate perfecte.

Pentru ca au aparut vinetele, si mai avea 50g de Quinoa in casa, am hotarat sa fac aceasta reteta.

Ingrediente:

- o vanata mare

- 50g quinoa

- 200g ciuperci

- o lingurita cimbru

- sare piper

- o lingurita pasta de rosii

Mod de preparare:

Prima data taiati pe lungime vinetele, in felii subtiri. Le dati cu sare si putin ulei de masline, si asteptati pana isi lasa sucul, despre care am auzit ca nu-i benefic pentru organism, ba din contra, ca ar fi toxic.

Umplutura:

Lasati la hidratat peste noapte quinoa. O fierbeti si apoi o adaugati peste mixul, format din ceapa, ciuperci, cimbru, sare si piper. Daca vreti le caliti 5 minte, daca nu, merg foarte bine si fara.

Dupa ce se raceste putin umplutura noastra, putem incepe sa facem rulouri. Intre timp feliile de vinete si-au lasat acel suc.

Sosul de rosii:

- 1/2 cutie de rosii cubulete

- sare si piper dupa gust

- putin usturoi

- o lingurita de seminte de chia macinate (optional)

Le asezam in tava de ceramica, punem sosul, apoi dam la cuptor 30 minute. Eu am intepat cu o scobitoarea rulourile, ca sa se patrunda mai bine, sa ajunga sosul in profunzime.

Un deliciu!!! Simplu si sanatos!!!

Like paginii de facebook Cuvinte cu lumina, daca va plac retetele mele!!!

 

Pofta buna!!!

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete