Pizza e una din cele mai cautate preparate din lume.
N-am mai facut de mult, si ne era pofta, mai ales lui Vlad, care e fan declarat Pizza.
Aveti nevoie de:
-200 g faina de secara
- 200g faina alba de calitate
- un pliculet drojdie
- un dovlecel
- un ardei galben
- o 1/2 ardei rosu
- o caserola mica de ciuperci
- 3 cepe
- 4 linguri porumb
- masline 20-30g
- o cutie sos de rosii
Mod de preparare:
Pentru inceput, am facut o maia din: o lingura de faina alba, putina apa si pliculetul de drojdie.
Am adaugat maiaua peste cele 400g faina, o 1/2 lingurita sare, si 150 ml apa. Am framantat aluatul, apoi l-am lasat la dospit, circa o ora.
L-am intins cu un sucitor, apoi l-am pus in tava, care are 31 cm diametru. Am mai lasat, o jumatate de ora, sa mai creasca putin.
Am folosit 3/4 din intregul aluat, iar cu restul am facut o pizza mai mica, intr-un vas de yena.
Intre timp, am copt intr-o tigaie, ciupercile, ceapa, dovlecelul cu putina sare si piper, dupa gust.
Am intepat blatul, pentru a se coace corect, apoi am pus o jumatate cutie cu sos de rosii, am aranjat frumos dovleceii, ciupercutele, ceapa, feliutele de rosii cherry, ardeiul si maslinele.
Am dat la cuptor o jumatate de ora, in conditiile in care am facut un aluat destul de subtire.
Pofta buna!!!