Reteta asta-i speciala, deoarece e una din primele facute de mine. De cativa ani, incerc sa pregatesc in casa dulciurile. N-am reusit de la inceput, deoarece aveam emotii, in privinta reusitei retetelor. Nu trebuie sa fiti Master Chef in bucatarie, ci doar sa gatiti cu drag!!!
Daca si retetele sunt simple, si mai bine.
Baietii mei adora aceasta reteta. E perfecta ca mic dejun, ca desert sau gustare intre mese. E sanatoasa, mai ales daca iti procuri ingredientele de la surse sigure.
Placinta de azi nu necesita multe ingrediente.
Aveti nevoie de:
- un pachet aluat cumparat, eu folosesc Bella
- 700g urda
- 200g zahar brun
- 3-4 oua de casa
- 1/2 lingurita vanilie Bio
- 1 vf cutit sare
De obicei, fac aluatul singura, dar azi n-am avut rabdare sa bucataresc, am ales calea cea mai scurta.;-)
-Urda si oualele le aduc de la tara.
-Zaharul brun si vanilia se gasesc la Plafar, dar si in unele supermarket-uri.
Mod de preparare:
Scoateti aluatul din congelator, pentru a se decongela.;-)
Intre timp, amestecati intr-un bol:urda, oualele, zaharul, vanilia si praful de sare. Folositi-va mainile, sau chiar o lingura de lemn. Aveti grija, sa nu ramana bucati mari de branza intregi. Compozitia va avea o nuanta frumoasa de galben.
Dupa, puneti in tava ( de la aragaz) hartie de copt. Eu mai intind aluatul, cu mainile, aveti grija deoarece se rupe foarte usor. Dupa ce ati pus prima foaie, adaugati toata compozitia din bol. Nivelati frumos si puneti ultima foaie.
Se da la cuptor, cam o ora, Eu verific daca s-a copt, uitandu-ma la crusta de jos., trebuie sa fie aurie. Dupa ce se raceste, o taiati frumos si puneti deasupra putin zahar de trestie pudra. Adaptati reteta in functie de cat de dulce doriti!!! Adaugati sau scadeti cantitatea de zahar...
Nota 10 a zis Vlad!!! O sa va placa!!! Eu nu mananc lactate, dar am tot gustat-o ani de zile. Toti prietenii nostri o stiu, au savurat cu placere.
Timpul de pregatire:10 minute
Timp de coacere:o ora
Pofta buna!!!Like paginii daca v-a placut reteta!!!