O reteta foarte simpla, pe care o fac cand am pofta de ceva dulce!!! Combin repede cateva ingrediente, timpul de preparare e mic... Am facut-o chiar azi, pana sa plece Vlad la scoala!!! E perfecta pentru zilele in care avem activitate intensa, deoarece are un continut mare de proteina.
Pentru acesta prajiturica aveti nevoie: Clatitute: - o cana faina secara - o cana lapte - 2-3 lingurite carob - 0 lingura ulei - o lingurita praf de copt - 3 lingurite fibra proteica - indulcitor dupa gust, eu am folosit zahar de cocos - un vf cutit sare de mare
Pentru crema: - 200g caju - 2 lingurite fibra proteica - lingura si jumatate ulei cocos - o lingura indulcitor (eu am pus miere) sau dupa gust - un vf lingurita vanilie Bio - un vf sare Am pus toate ingredientele intr-un bol, si le-am batut 5 minute cu un tel. Dupa, am incalzit tigaia, am pus o picatura ulei. Cu ajutorul unor forme, am facut clatite aproximativ egale. Pentru crema, am hidratat cajuul 3 ore, la blenduit impreuna cu celelalte ingrediente enumerate mai sus. Lasati clatitle sa se raceasca si umpleti-le cu crema de caju. Formati "turnulete"din 3 clatitute. Cine mananca lactate poate inlocui cajuul cu o branza gen Fagaras sau Mascarpone, peste care adauga ingredientele din reteta. Aveti rabdare pana se racesc clatitele, eu am pus crema cand erau putin caldute, si vedeti rezultatul in poze. Se topeste, si aluneca intr-o parte!!! Pofta buna!!! Si spor la bucatarit!!!