Stilul de viata pe care l-am ales e foarte sanatos!!!Am eliminat zaharul alb din alimentatia mea prin 2009, nu-l gasesti in dulapurile mele, oricat l-ai cauta. Am ales sa-l inlocuiesc cu miere, fructe deshidatate, sirop de agave sau artar. Zilele trecute am facut o inghetata, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Vlad m-a intrebat cand voi face una cu vanilie. Stilul de viata vegan iti da nenumarate posibilitati, chiar si pe partea aceasta de Dulce. Asa ca i-am facut un tort de vanilie, Raw bineinteles!! E atat de simplu, si eu m-am mirat ieri ca l-am terminat atat de rapid....satisfactia e si mai mare.
Pentru reteta de azi aveti nevoie:
Blat - 1 cana nu foarte mare fulgi de ovaz organici - 1/2 cana nuci romanesti - 2 linguri fulgi nuca de cocos proaspeti - o ceasca de lapte vegetal, eu am pus cocos - 2 linguri indulcitor, eu am pus miere - 1 lingura germeni de grau - 2 linguri ulei de cocos - o lingurita cu varf de carob (pudra de roscove) Crema - 350g caju hidratat peste noapte - interiorul de la o pastaie de vanilie - 3 linguri indulcitor, sau dupa gust - 3-4 linguri ulei cocos
Glazura - 2 linguri de miere - 2 ulei cocos - 2 carob sau cacao Pentru acest tort am folosit o forma cu diametru 18-20 cm!!! Puneti intr-un bol, ovazul si laptele. Dupa ce ovazul absoarbe tot lichidul, adaugati totul in robotul cu lama S, impreuna cu toate celelalte ingrediente. Mie mi-a iesit ceva cu gust divin, imi venea s-o mananc pe toata. Stiu ca e delicioasa, dar n-o mancati, puneti-o in tava pentru tort (18-20 cm;-), apoi va merge la frigider pentru 1-2 ore. Spalati robotul cu lama S, deoarece vrem o crema alb-crem, nu una ciocolatie. Puneti toate ingredientele mentionate mai sus pentru crema, si le mixati pana obtineti o textura foarte fina. Daca nu aveti inca robot, sau doriti sa-l schimbati pe al vostru, achizitionati-va unul de minim 1000w.
Eu va recomand din suflet Philips!!! Adaugati crema de vanilie peste blat si puneti la frigider, pentru minim 4 ore, sau peste noapte. La sfarsit facem glazura, amestecand foarte bine cu o lingura ingredientele mentionate mai sus. Puneti in forma, apoi ornati cu fructe proaspete. Eu folosesc un cutit, pe care-l scufund in apa fierbinte, astfel tort se taie mai usor. Va urez spor la treaba!! Si daca aveti intrebari, va raspund cu drag!!!
Moderator
Daniela Popa
Buna Alexandra!!! Multumesc ca-mi urmaresti blogul!!! Daa, e foarte simpla, nu are ingrediente kilometrice, de care n-ai auzit, costisitoare din punct de vedere financiar sau pe care nu le gasesti pe piata. In legatura cu robotul, eu il am pe bunicul lui (din 2006, si are doar 800W), face treaba foarte buna. Philips-ul acesta nou, are multe functii,siiii, cel mai important, are 1000W. Poti face si frisca cu el. E o ideea buna!!!Te pup, si te mai astept!!!Moderator
Daniela Popa
Buna!! Multumesc!!! Vanilia este in crema de caju, pastaia....daca n-ai pastaie foloseste vanilie de la plafar. O zi frumoasa!!!Moderator
Daniela Popa
Cu placere!!!La fel si tie!!! Te pup!!!Moderator
Daniela Popa
Buna!!! Eu am facut lapte de cocos, si i-am pastrat!!Daca nu ai, cumpara de la Plafar, nu lua din supermarket.O zi frumoasa, si spor la bucatarit!!!