Vlad adora Oreo, dar stie ca nu prea are voie. Evitam dulciurile din comert de vreo cativa ani. Sunt extra procesate, pline de zahar si aditivi. Sambata trecuta am facut Bounty Raw, o nebunie de arome. Daca tot mi-au iesit atat de bine, am zis sa incerc dulciuri noi, pe care le vad rar... Astazi am fost harnicuta, si am facut Oreo.
Pentru acesta minune aveti nevoie de:
Aluat
- 1/2 cana lapte vegetal, eu am folosit de cocos
- 1/2 cana faina de secara
- o lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao sau Karob
1 varf de sare
- 1 lingura zahar de cocos
-1 lingura ulei cocos
-1/2 lingurita vanilie
Pentru crema
- 3-4 linguri nuca de cocos proaspata
- 1 varf lingurita extract de vanilie
- 2-3 linguri lapte
- o lingura ulei cocos
- 2-3 lingurite indulcitor natural (zahar brut, sirop agave, artar....)
Amestecati intr-un bol, cu o lingura de lemn toate ingredientele indicate pentru aluat. Cu ajutorul unei lingurite puneti in formele de briose, eu asa am procedat, deoarece era singurul mod, de a obtine o forma rotunda, asemanatoare cu Oreo. Diametrul biscuitilor mei, e putin mai mare, dar trecem cu vederea aspectul acesta, dupa ce ii gustam. :oops:Se pun la cuptor 10-15 minute. Verificati cu o scobitoare daca sunt gata.
Am ales sa fac aceast dulce cu lapte de cocos, deoarece e preferatul meu. Inainte de toate, am spart frumos o nuca, i-am curatat cu grija partea maronie de pe miez;l-am taiat bucatele si l-am pus la blender cu o 200 ml apa plata, foarte putin incalzita. Am blenduit foarte bine, am scos, strecurat laptele. Dupa care am pregatit crema Oreo.... :-P
Am blenduit din nou cateva linguri de fulgi cu putin lapte, indulcitorul si extractul de vanilie, iesit ceva cremos.
14 biscuitei/prajiturici au rezultat din cantitatea de aluat de mai sus. I-am umplut cu crema de cocos si i-am servit.
Vlad nu mai avea rabdare cand i-a vazut. In 2 secunde au disparut. Adaptati reteta in fuctie de cat de dulce doriti, puneti inlocui crema de cocos cu caju, sau cu ce nuca aveti prin casa.
Pofta buna!!!
Moderator
Daniela Popa
Buna Iza!!!E foarte simpu!!!Daca stai la bloc, si nu vrei sa faci mare taraboi, i-ati un servet, pe care vei pune nuca. Cu ajutorul unui ciocan, loveste nu foarte puternic in mai multe parti ale nucii. Daca ai noroc se va separa miezul de nuca (ca in poza de la laptele de cocos), acela e cazul cel mai fericit. Daca o spargi in mai multe bucati, cu ajutorul unui cutit, scoti miezul de pe coaja. Nu uita sa scoti apa de cocos, inainte. O zi frumoasa!!!Sper sa-ti iasa!!!Moderator
Daniela Popa
Buna Ioana!!!Magazinul Naturist e cel mai indicat, acolo gasesti tot ce-ti trebuie!!! Mai nou au si supermarketurile un raion cu produse naturale, dar sunt cam neaprovizionate. Ia-ti o lista de acasa, eu asa fac, plec cu reteta in geanta. Multumesc pt sfatul cu nuca de cocos!!! N-am probleme cu spargerea ei, dar orice sfat e binevenit!!Te mai astept pe aici!!Moderator
Daniela Popa
Cu placere!!! Incearca cu incredere, e foarte simplu!!!Moderator
Buna!! E vorba de miezul de cocos, rezultat din nuca de cocos proaspata, curatata si bagata la blender cu apa calduta.
Se blenduieste bine, pana devine cat mai cremoasa.
Multumesc pt vizita!!