• 2015-06-22 12:58:24(Acum 9 ani)
  • Categorie - Patiserie
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 35596
  • Print

De Craciunul din 2008, am primit de la Mos, un aparat de facut paine Moulinex. De atunci, fac paine in casa in fiecare zi. Doar daca n-am timp, sub nici o forma, cumpar de la brutarie. Am incercat tot felul de combinatii, care de care mai sanatoase, insa mereu am vrut sa fac o paine asa cum o facea bunica, cu mainile. Mi se parea greu, tot gaseam motive sa aman momentul in care urma sa fac cu propriile maini painea de casa. Prima data cand am incercat a fost interesant, mi se cam lipea aluatul de maini, dar m-am descurcat. Mi-a iesit o painica delicioasa, exact ca a bunicii. Astazi am facut o paine cu faina de secara. De ce secara??? Pentru ca e foarte sanatoasa!!!Si are mai putin gluten decat graul!

Fibrele din secara ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor, imbunatatind digestia.

Pentru painica de azi aveti nevoie: - 1 kg faina de secara - 3 lingurite drojdie - 2 lingurite sare de mare - 3 linguri ulei masline - 3 linguri seminte de in - 2 linguri seminte de Chia - 3 linguri seminte de dovleac - un pahar de apa 250 ml Primul pas e sa pregatiti maiau, din drojdie si 1-2 linguri apa calda. O acoperiti si o puneti intr-un loc calduros pentru 15-20 minute. Dupa, puneti faina intr-un bol mare, apa, sarea, semintele, uleiul si maiau. Framantati foarte bine, aveti grija sa nu ramana cocoloase. Daca ati teminat, asezati bolul intr-un loc cald. Dupa 30-60 minute, o bagati la cuptor. Eu am lasat-o in jur de 2 ore, la foc mic. Cel mai bine e sa verificati, cu o scobitoare. Aveti incredere in voi, si incercati aceasta paine. Se prepara foarte usor!!! Pofta buna!!  

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete