• 2015-07-08 12:52:00(Acum 8 ani)
  • Categorie - Dulciuri
  • Commentarii 6
  • Vizualizari 9388
  • Print

Daca va este pofta de ciocolata, dar vreti sa evitati zaharul, am o reteta minunata. Sotul meu cere mereu ceva dulce.  Asa ca i-am indeplinit dorinta.

Aveti nevoie de:

- o cana pudra roscove(carob)

- o cana ulei cocos

- o jumatate de cana indulcitor natural, eu am pus miere

optional

- 20 g de merisoare, goji, stafide (ce va place)

- 1/2 cana caju

- 1/2 cana nuca romaneasca

Mod de preparare:

E atat de simplu!!! Topiti uleiul de cocos, punandu-l intr-un vas cu apa fierbinte. Intr-un bol mai mare, puneti cana cu pudra de roscove, indulcitorul si uleiul.  Amestecati  foarte bine, cu ajutorul unei linguri de lemn. Dupa aceea, macinati foarte putin nuca si cajuul;de preferat, sa ramana bucati mai mari.

Adaugati nuca, cajuul si fructele deshidratate, si amestecati foarte bine. Dupa, puneti continutul bolului intr-un vas special, si il bagati la frigider pana  se intareste. Dureaza foarte putin, depinde de cantitate....daca folositi forme de bomboane, cred ca intr-o ora, maxim 2 e gata!!!

Am terminat!! A fost simplu, nu??? Daca aveti forme speciale pentru bomboane, sunt perfecte!!! E pur si simplu delicioasa!!! Pofta buna!!

 

Like paginii Cuvinte cu lumina!!!

Comentarii

buna ziua, am incercat sa fac si eu aceasta reteta, dar nu imi iese in totalitate. O prima intrebare ar fi: cum procedati cu uleiul de cocos ca sa se amestece cu pudra de roscove si mierea? mie imi ramane pe margini uleiul, deoarece cred ca este prea lichid fata de miere. O a doua intrebare ar fi: in ce forme puneti compozitia pt a va iesi aceste batoane?
Daniela Popa

Moderator

Daniela Popa

Buna Diana!!! Eu am facut-o de vreo 7 ori, n-au fost probleme. Incearca sa le amesteci cu ajutorul unui robot. In mod sigur se vor omogeniza toate ingredientele mai bine. Nu am folosit forme de batoane. Am pus compozitia intr-o tava de lut cu interior de ceramica, mai mica. Ciocolata e taiata batonase de mine. Dar spune, cum a iesit la gust??? O zi minunata!! Si multa sanatate!!! Daca vrei sa-mi pui intrebari, cu mare placere!!!
Pot inlocui uleiul de cocos cu banana????multumesc
Daniela Popa

Moderator

Daniela Popa

Buna!!! Uleiul de cocos e absolut necesar. Daca nu ai, poti folosi Ulei de palmier. Spor la gatit!!



Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete