• 2016-03-03 09:43:00(Acum 2 ani)
  • Categorie - Bucatarie Vegana
  • Commentarii 0
  • Vizualizari 2365
  • Print

Dupa o iarna in care am dus lipsa de trufandale, natura binefacatoare ne ofera o varietate de verdeturi, menite sa ne ajute sa detoxifiem organismul.

E foarte simpla si extrem de sanatoasa, aceasta reteta. In special, daca respectati timpul de gatire, care trebuie sa fie cat mai mic, pentru a avea certitudinea, ca nutientii si toata clorofila nu se vor distruge prin preparare termica.

Pentru reteta aveti nevoie de:

- 500g spanac proaspat de la piata, nu din supermarket (nu va lasati pacaliti de cantitate, din bolul ala mare pe care-l vedeti in poze, n-a ramas prea mult)

- 3 legaturi de leurda

- 3 legaturi de ceapa verde

- daca va place sa simtiti gustul de usturoi, mai adaugati 6 catei

- putin ulei

- sare de himalaya  

Va recomand sa folositi o cratita cu interior de ceramica!!!

Puneti 2 linguri de ulei si 2 de apa in cratita, dupa care adaugati ceapa taiata.

Fiind ceapa verde, va recomand sa taiati foarte marunt partea alba si putin mai mare, partea verde. Acoperiti-o si lasati-o 5 minute, dupa care adaugati leurda si spanacul peste. Nu uitati sa le spalati foarte bine. Spanacul se pune intreg( nu si tulpina, doar frunzulitele), iar pe leurda o taiati in bucatele de 1 cm. Le lasati 10 minute, timp in care vor fi gata. Alimentele vor face cunostinta in baia de aburi, care s-a format in interiorul cratitei.

Eu pun usturoiul tocmai la final, deoarece daca e preparat termic isi pierde calitatile, dar si gustul.

Totul e gata repede!!! Castigam timp si sanatate! Se poate servi cu mamaliga, sau pe paine integrala.

 

Pofta buna!!!

Comentarii




Cauta in

Cele mai cautate retete

Ultimele retete